Adatkezelési tájékoztató

(Hatályos 2021. február 22. napjától)

Az Általános Adatvédelmi Rendelet (az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete, a továbbiakban: GDPR) előírásainak megfelelően Szeredi-Kiss Mariann E.V.az alábbi tájékoztatást nyújta a cég által üzemeltetett marywedding.hu weboldal (továbbiakban: Weboldal) kapcsolatosan folytatott adatkezelésről.
Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót annak érdekében, hogy megismerje hogyan kezeljük adatait.
Az Adatkezelő tájékoztatja az Érintettet, hogy a Weboldal funkcióicsak abban az esetben lehetségesek, ha az Érintett az adatait az Adatkezelő részére megadja, és az adatkezeléshez hozzájárul.

Tartalom

1. Az Adatkezelő neve és elérhetősége
2. Az adatkezelés jogalapja, célja, időtartama, kezelt adatok köre
2.1. Az Adatkezelő a személyes adatokat az alábbi jogalapon, célokból és időtartamig kezeli
3. Adatfeldolgozók
4. Adattovábbítás
5. Profilalkotás
6. A Weboldal használatával és működésével kapcsolatos technikai jellegű adatkezelés
6.1. Sütik (cookie)
6.2. Google Analytics
6.3. Google AdWordsremarketing
6.4. Facebook CustomAudience (Facebook pixel -egyedi közönség)
6.5. SocialPlugin
6.6 Facebook, YouTube
6.7. Instagram
7. Az Érintett jogai, jogorvoslati lehetőségek
8. Adatbiztonság

1. Az Adatkezelő neve és elérhetősége

Szeredi-Kiss Mariann E.V.
székhely: 2120 Dunakeszi, Szegfű utca 2.1
adószám: 56900831-1-33
telefon: 06 30 983 6986
E-mail: info@marywedding.hu

(továbbiakban: Adatkezelő)

2. Az adatkezelés jogalapja, célja, időtartama, kezelt adatok köre


2.1.   Az Adatkezelő a személyes adatokat az alábbi jogalapon, célokból és időtartamig kezeli

Adatkezelés fajtája Adatkezelés jogalapja Kezelt adatok köre Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Számlázási adatok kezelése Az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont) Név
Lakcím
Áruk és szolgáltatások ellenértékének számlázása Számviteli törvényben meghatározott határidőig, tehát 8 évig
Hírlevél küldés Az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont)

Név
E-mail cím

 

Reklámajánlatok, szakmai tartalmak küldése elektronikus úton Az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig vagy adattörlésre vonatkozó kérelméig

Online időpontfoglalás,

kapcsolatfelvétel

Az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont) E-mail cím
Név
Telefonszám
Információ nyújtás, időpont egyeztetés Az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig vagy adattörlésre vonatkozó kérelméig
Telefonos megkeresések rögzítése (Érintett általi kapcsolatfelvétel) Az Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont) E-mail cím
Név
Telefonszám
A szolgáltatással kapcsolatos információk átadása, érdeklődés Az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig vagy adattörlésre vonatkozó kérelméig


Reklámküldemények és ajánlatok
 küldése céljából az Adatkezelő kizárólag az Érintett külön erre irányuló kifejezett hozzájárulása esetén kezeli az adatokat a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezéseinek megfelelően. Az Érintett a hírlevélben található link alkalmazásával, vagy az Adatkezelő 1. pontban rögzített elérhetőségein bármikor megtilthatja, hogy részére az Adatkezelő a továbbiakban hírlevelet/reklámküldeményt küldjön.

3. Adatfeldolgozók

Adatkezelő az adatokat a szerződések teljesítése, a weboldal üzemeltetése, reklámajánlatok küldése, valamint a számviteli törvény előírásainak betartása céljából továbbíthatja az alábbi adatfeldolgozók részére.
Az Adatfeldolgozók az adatkezelést az Adatkezelő utasításai szerint végzik, az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhatnak a tudomásukra jutott személyes adatokat kizárólag az Adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatják fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhetnek, továbbá a személyes adatokat az Adatkezelő rendelkezései szerint kötelesek tárolni, megőrizni és törölni. Az adatfeldolgozás során az adatokat az adatfeldolgozók munkavállalói ismerhetik meg.

 

Adatfeldolgozó neve Adatfeldolgozó címe Adatfeldolgozási tevékenység Feldolgozással érintett adatok
ActiveCampaign

Dublin,

Charlemont Exchange Charlemont Street

Dublin, D02VN88

Hírlevélküldő alkalmazás üzemeltetése Hírlevélre feliratkozottak esetén, időpontfoglalás eseténNév, E-mail cím
Rosta Gábor E.V. Weboldal üzemeltetés Név, cím, telefonszám, E-mail cím, születési datum, IP cím
Closte LLC

1603 CapitolAve. Suite 310 A546

Cheyenne, Wyoming 82001, USA

Webhoszting tevékenység Név, cím, telefonszám, E-mail cím, születési datum, IP cím
Könyvelés Csak vásárlás esetén: név, cím, bankszámla adatok (előre utalás esetén),
Google 1600 AmphitheatreParkway Mountain View, CA 94043 USA Analytics és Remarketinghanszálata IP cím
Facebook Ireland Ltd. 4 Grand CanalSquare, Grand CanalHarbour, Dublin 2, Ireland Kedvelés, Követés, hirdetés IP cím

4. Adattovábbítás

Az Adatkezelő az adatokat harmadik személynek nem továbbítja.

5. Profilalkotás

Az Adatkezelő tájékoztatja az Érintettet, hogy a hírlevélrefeliratkozottakra vonatkozóan profilalkotást nem végez.

6. A Weboldal használatával és működésével kapcsolatos technikai jellegű adatkezelés

6.1. Sütik (cookie)
A Weboldal látogatása során aÉrintett számítógépére kerülnek elmentésre szövegformátumú fájlok (továbbiakban: sütik). Az Adatkezelő főként az ún. session cookies sütiket használja, melyek a böngésző bezárásakor azonnal törlődnek. Ezek a szövegformátumú fájlok személyes adatokat nem tartalmaznak. Ezenkívül az Adatkezelő használ olyak sütiket is, ún. permanentcookies sütiket, melyek több látogatás során használatosak. Ezek a sütik is kizárólag aÉrintett IP címét tartalmazzák. Főleg ezek a sütik biztosítják azt, hogy az Adatkezelő Weboldalának ajánlata barátságosabb, hatékonyabb és biztonságosabb legyen. Az Érintett (böngésző) személyének azonosítása ezen sütikkel nem lehetséges.
A sütik megtekintése és törlése általában a webböngésző beállítások funkcióját választva bármikor lehetséges, erről további információt a webböngésző “Súgó” menüjéből kaphat.

A Weboldal használatával az Érintett hozzájárul a sütik rögzítéséhez, tárolásához és feldolgozásához a jelen pontban meghatározott módon és célokra.

A sütik letiltását az egyes webböngészőkben az alábbi módokon tudja megtenni:
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en

Firefox:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-yourcomputer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

Safari:
https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

6.2. Google Analytics

A Weboldal alkalmazza a Google Analytics-et, a Google Inc. (“Google”) webelemző szolgáltatását. A Google Analytics ugyancsak sütik használatával működik, olyan szövegfájlokkal, amelyek az Érintett számítógépén tárolódnak és lehetővé teszik a Weboldalhasználatának elemzését. A sütik által létrehozott, a Weboldal látogatója által történő használatát rögzítő információk rendszerint a Google szerverére kerülnek át az USA-ba, és ott is tárolódnak. Azonban az érintett IP-címe előzőleg rövidített formában kerül át, amennyiben az az Európai Unió tagállamában található, vagy más olyan államéban, amely az Európai Gazdasági Régióról szóló Egyezmény aláírója. Csak különleges esetekben kerül át a teljes IP-cím az USA-beli Google szerverre, és kerül sor ott a rövidítésre. A Google ezt az információt arra használja, hogy kiértékelje a Weboldal Érintett által történő használatát, hogy az oldalaktivitásról jelentéseket állítson elő, és további szolgáltatásokat nyújtson a Weboldal működtetőjének a weboldalhasználatával kapcsolatban. A Google Analytics keretén belül az Érintett böngészőjéről átküldött IP-címet nem kombinálják más Google-adatokkal. A sütik tárolását az Érintett megakadályozhatja böngészőjének megfelelő beállításával. Továbbá, a süti által készített, az Érintett weboldal használatát rögzítő adatok (pl. IP-cím) Google-hoz történő továbbítását és feldolgozását is megakadályozhatja, ha letölti és installálja a böngésző segédprogramot (plugin) a következő linkről:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

A Google által az Analytics szolgáltatáshoz kapcsolódó adatkezelésről bővebben itt tájékozódhat:
https://www.google.com/analytics

A “Hogyan használja fel a Google az adatokat, amikor Ön egy partnerünk oldalát vagy alkalmazását használja” című dokumentum az alábbi hivatkozáson érhető el:
https://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/partners/

6.3. Google AdWordsremarketing

A Weboldalban tett látogatások során egy vagy több sütit küld a weboldal a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezen sütik a Google által biztosítottak, felhasználásuk a Google Adwords rendszerén keresztül történik. Ezeket a sütiket csak egyes aloldalak látogatása esetén küldi el a weboldal a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott aloldal meglátogatásának tényét és idejét tároljuk, semmilyen más információt nem. A Google, ezen sütik segítségével tárolja, ha az Érintett korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak külső szolgáltatók – közöttük a Google – partnereinek internetes webhelyein. A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Ez azt is jelezheti a felhasználók számára, hogy a Network AdvertisingInitiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók sütijeit is letilthatják):
https://www.google.com/ads/preferences/

A Google soha nem kapcsolja össze az Érintett IP címét a Google által tárolt egyéb adataival. Az Érintett IP címe anoním módon kerül tárolásra, így személyes adataival nem összekapcsolható.

6.4. Facebook CustomAudience (Facebook pixel -egyedi közönség)

Ez a Facebook által rendelkezésre bocsátott eszköz lehetővé teszi az Adatkezelő számára, hogy ún. sütik (cookie) és webjelzők (web beacon) és hasonló technológiák alkalmazásával felmérje és gyűjtse felhasználói adatait, és ily módon hatékonyabbá tegye a Facebook-on folytatott reklámtevékenységét, például azáltal, hogy bizonyos bejegyzéseket csak a Weboldal látogatói számára tesz elérhetővé. Az ezzel a funkcióval rögzített adatok kizárólag titkosítva kerülnek a Facebook felé továbbításra. Az egyes felhasználók Facebook-on elérhető személyes adatai számunkra nem hozzáférhetők. Ezzel a webes funkcióval kapcsolatos további információkat a Facebook adatvédelmi nyilatkozatában talál:
https://www.facebook.com/about/privacy/

A Facebook customaudience funkcióval történő adatrögzítést kikapcsolhatja itt:
https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

6.5. SocialPlug-inek (közösségi oldalak bővítményei)

A Weboldal személyesebbé tétele érdekében az a Facebook, a Google és az Instagram közösségi oldalak pluginjai (bővítményei) kerülnek alkalmazásra.
Ezek a vállalatok weboldalaikon részletes információkat bocsátanak rendelkezésre az Érintett adatainak a hozzájárulása megadását követően történő használatának jellegéről, céljáról és adatainak további feldolgozásáról. (Facebook adatvédelmi tájékoztató, Google adatvédelmi nyilatkozat) Ugyanitt további információkat talál az Érintett a jogaira, magánélete védelmét célzó beállításokra és tiltakozási jogának gyakorlására vonatkozóan.

6.6. Facebook, YouTube

Ezen a weboldalon a Facebook és a Google (Google+ és YouTube) közösségi pluginjait használjuk. Ezek a Facebook és a Google Inc. (1600 AmphitheatreParkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”)) amerikai vállalatok ajánlatai.
Ha egy ilyen plugint tartalmazó weboldalra látogat, böngészője kapcsolódik a Facebookhoz, ill. a Google-hoz, és a tartalmak betöltődnek ezekről az oldalakról. Az ezen weboldalon tett látogatását a Facebook és a Google adott esetben követheti, még akkor is, ha Ön a közösségi plugin funkciót nem használja aktívan
A Facebook adatvédelmi nyilatkozata: https://www.facebook.com/about/privacy.
A Google adatvédelmi nyilatkozata: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy.

6.7. Instagram

Ezen a weboldalon továbbá az Instagram LLC., 1601 WillowRoad, Menlo Park, CA, 94025, USA („Instagram”) közösségi háló pluginjait is használjuk. Az Instagram plugint az oldalunkon található „Instagram” gomb jelzi.
Ha az Instagram fiókjába bejelentkezve rákattint az „Instagram” gombra, oldalaink tartalmát belinkelheti az Instagram profiljához. Így az Instagram az oldalainkon tett látogatást hozzárendelheti az Ön felhasználófiókjához. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy nem rendelkezünk információval a továbbított adatok tartalmáról, valamint azok Instagram általi használatáról. További információ az Instagram adatvédelmi nyilatkozatában található: https://instagram.com/about/legal/privacy/.

7. Az Érintett jogai, jogorvoslati lehetőségek

Hozzáférés joga: az Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől tájékoztatást kérjen arról, hogy személyes adatai kezelése az Adatkezelőnél folyamatban van-e. Az Érintett jogosult az Adatkezelő által kezelt személyes adataihoz hozzáférni. Az Érintett jogosult továbbá hozzáférni azokhoz az információkhoz is, melyeket jelen tájékoztató tartalmaz.

Helyesbítéshez való jog: az Érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, vagy a hiányos személyes adatok kiegészítését kérje.

Törléshez (“elfeledtetéshez”) való jog: az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat. Törlési kérelem esetén az Adatkezelő megvizsgálja, hogy az adatkezelésnek mi a pontos jogalapja (van-e a hozzájáruláson kívül más jogalapja), és ha a törlés feltételei fennállnak törli az adatokat. Törlés esetében az Adatkezelő gondoskodik arról, hogy mindazok töröljék az adatokat, akikhez az adat az Adatkezelőn keresztül eljutott.

Korlátozáshoz való jog: az Érintett jogosult arra, hogy az adatkezelés korlátozását kérje, ha vitatja az adatkezelés pontosságát, jogellenes adatkezelés esetén az adatok törlését ellenzi, az Adatkezelőnek már nincs szüksége az adatra de az Érintett igényli azokat jogérvényesítés céljából, vagy az Érintett a tiltakozási jogával élt az adatkezelés ellen. A korlátozás feloldásáról az Adatkezelő az Érintettet előzetesen tájékoztatja. Az Adatkezelő tájákoztatja valamennyi címzetett a korlátozásról, akivel a személyes adatot közölték.

Adathordozhatósághoz való jog: az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, ezeket másik Adatkezelőnek továbbítsa (vagy továbbíttassa az adatekezlővel ha ez technikailag megvalósítható). Ez a jog abban az esetben illeti meg az Érintetette, ha az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Tiltakozáshoz való jog: az Érintett jogosult arra, hogy saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon az adatkezelés ellen, ha az közérdekű vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges, vagy ha az adatkezelés jogalapja az Adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdeke (ideértve a profilalkotást is). Az Adatkezelő direkt marketing (reklámajánlatok küldése) és profilalkotási tevékenységével kapcsolatban az Érintett bármikor tiltakozhat.

Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt (indokolatlan késedelem nélkül), legfeljebb azonban 30 napon belül az Érintett erre irányuló kérelmére írásban megadja a kért tájékoztatást, illetve a hozzájárulás visszavonása esetén törli az adatokat. Az Adatkezelő helyesbítés, törlés esetén minden olyan címzettet tájékoztat, akivel az adatot közölték.
Ha az Adatkezelő az Érintett kérésének nem tud eleget tenni, erről az Érintettet 30 napon belül tájékoztatja.

Az Adatkezelő tájékoztatja az Érintetteket, hogy az adatok kezeléséhez történő hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Az Érintett adatkezeléshez kapcsolódó jogait az Adatkezelő 1. pontban meghatározott elérhetőségein gyakorolhatja.

Az Érintett jogorvoslati igénye esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., www.naih.hu, telefon: (06 1) 391-1400, fax: (06 1) 391-1410, ugyfelszolgalat@naih.hu), vagy választása szerint az Adatkezelő székhelye, az Érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszékhez fordulhat.

8. Adatbiztonság

Adatkezelő az adatkezelést akként végzi, hogy annak során biztosítsa az Érintettek magánszférájának védelmét. Adatkezelő az adatokat a technológia állásának leginkább megfelelő információtechnológiai megoldásokkal védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
Az Érintett által a regisztráció során létrehozandó felhasználói fiók az Érintett által megadott jelszóval védett.